van der Graaf - Danen VOF
Specialisten in energetische producten 

Wat is infrarode warmte

Sinds 2014 is de opmars van infrarode warmte zowel in ons land als internationaal enorm toegenomen. Infrarode warmte warmt, in tegenstelling tot conventionele verwarmingssytemen, niet de lucht op maar de personen, voorwerpen, objecten, wanden, vloeren en plafonds die zich in een ruimte bevinden. Dit geeft een grote besparing in energie omdat het tijdsbestek voor het opwarmen van, vaak verloren lucht, in een vertrek veel langer duurt dan de directe warmte die personen ervaren. Omdat ook wanden, vloeren en plafonds opgewarmd worden is de kans op schimmelvorming veel kleiner dan bij conventionele verwarming. Een ander groot voordeel is dat het installeren van infrarode verwarming een stuk eenvoudiger is dan bij conventioneel omdat men geen leidingwerk hoeft aan te leggen. Een w.c.d. 230 volt volstaat voor het aansluiten van een infrarood paneel. Infrarode panelen worden tevens vaak aangebracht tegen het plafond zodat het ruimte creëert in de woning.

Principe werking :

Het principe van infrarode panelen kan als volgt uitgelegd worden :

Infrarode panelen worden warmer dan 100 graden Celsius. Deze temperatuur moet minimaal behaald worden om de infrarode warmte van het paneel af te laten glijden richting de ruimte waar het zich in bevindt. Toch kun je, door de kwalitatief hoge materialisering en opbouw van het paneel, dit paneel gewoon aanraken zonder te verbranden. Na enkele minuten zal de warmte van alle kanten komen door de weerkaatsing van de infrarode warmte tegen voorwerpen, mensen etc.

Infrarode panelen gaan minimaal 25 jaar mee en blijven dezelfde kwaliteit houden tijdens de exploitatie. De standaard garantietermijn op infrarode panelen is 3 jaar.

Besparing, energiezuinigheid en investeringsaftrek :

De besparing door het verwarmen met infrarode panelen t.o.v. conventionele verwarming is ongeveer 40%. Een woning is geheel met infrarood op te warmen waarbij gebruik gemaakt kan worden van intelligente innovatie zoals slimme thermostaten waarbij vele mogelijkheden aanwezig zijn en waarbij gebruik gemaakt kan worden van apps en op afstand bedienbare- en instelbare warmte. Door deze innovatieve techniek kunt U ervan uitgaan dat een paneel gemiddeld per uur een kwartier stroom verbruikt. Kortom : infrarood is zeer duurzaam, energiezuinig en is de warmte van de toekomst.

Voor het aanschaffen van infrarode producten kunt u investeringsaftrek krijgen. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.

Noot :

Infrarode verwarmingspanelen zijn geen elektrische verwarmingspanelen. Op de markt worden elektrische panelen vaak als infrarode panelen verkocht. Elektrische verwarmingspanelen worden in tegenstelling tot infrarode panelen niet warmer dan 100 graden Celsius. Omdat elektrische verwarmingspanelen niet warmer worden dan 100 graden Celsius verwarmen ze dus net als radiatoren de lucht op en zijn hierdoor dus niet energie besparend. Wij kunnen U hierover eventueel nader informeren.

 

 

 


 

 

 

 

Opbellen
E-mail