van der Graaf - Danen VOF
Specialisten in energetische producten 

Infrarode warmtepanelen vanaf 2020 in EPC berekeningen en volledig geaccrediteerd voor NOM en Beng woningen

 

Nieuwbouw woningen die opgeleverd worden na 2020 dienen conform het klimaatakkoord en het gestelde vanuit de overheid Bijna Energie Neutraal Gebouwd ( BENG ) te worden. Dit wil zeggen dat de huidige EPC eis van 0.4 verlaagt dient te worden naar bijna 0. 

Tevens is in het regeerakkoord gesteld om binnen afzienbare tijd de gasdistributie netten aan banden te leggen en de infrastructuur in steden en dorpen geheel elektrisch te maken ( all electric )

Infrarode warmtepanelen eindelijk door Europese wetgeving geaccrediteerd :

De Europese Wetgeving heeft infrarode panelen in maart dit jaar genormaliseerd zodat deze warmtevoorziening een prima geaccrediteerd alternatief is voor de warmtepomp. Vanaf 2020 kan er in EPC berekeningen gekozen worden voor infrarode warmte om de benodigde energiezuinige eisen te halen. Tot 2020 kunnen we een gelijkwaardigheid document overleggen zodat de panelen nu al toegepast kunnen worden in zeer energiezuinige huizen zoals NOM en Beng.

Omdat wij de laatste maanden veel vragen krijgen over energie-neutrale woningen hebben we hieronder vermeld wat hiermee bedoeld wordt :

Wat betekent Nul op de Meter ( NOM ) :

Een woning levert minimaal evenveel energie dan ook daadwerkelijk verbruikt wordt. Aan een NOM woning wordt een prestatie eis gekoppeld, om energieneutraal te kunnen zijn,  waarvan er hieronder enkele aangegeven zijn :

- Men mag per dag maximaal 20 minuten douchen

- Men mag per dag maximaal 1 uur de pc aanzetten

- Men mag per dag maximaal 3 uur tv kijken 

- Men kan maar een maximaal aantal wassen draaien per week

Infrarode panelen zijn in beginsel iets minder energiezuinig dan een lucht/water warmtepomp. Toch blijkt dat in de exploitatie deze nieuwe innovatieve verwarmingsvoorziening een groot voordeel haalt t.o.v. de warmtepomp. Dit heeft te maken met de afschrijving ( infrarode panelen ca. 30 jaar t.o.v. warmtepomp ca. 12 jaar ), onderhoud ( infrarode panelen € 0,00 / jaar, warmtepomp € 200,-- / jaar en reparatiekosten ( infrarode panelen € 0,00 / jaar, warmtepomp € 150,--/ jaar ). Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze nieuwe innovatieve techniek vanaf 2020 in veel NOM en Beng woningen zal worden toegepast. Doordat de merken Ecaros en Welltherm staan voor kwaliteit en duurzaamheid durven we te stellen dat u met onze Duitse producten een zeer duurzaam en kwalitatief goed product in huis haalt. Tevens kan infrarode warmte DE oplossing zijn in uw Business cases voor vastgoedontwikkeling.

Voordelen infrarode warmte :

- de oplossing bij NOM woningen ( zie boven )

- aanschafkosten goedkoper

- panelen zijn geluidsloos en gaan minimaal 25 jaar mee

- lage onderhoudskosten

- ruimte besparend bij plaatsing aan plafonds

- snelle en directe warmte bij winterdag

- energiezuinig

- geen energieverspilling bij buitentemperaturen onder het vriespunt

- nog energiezuiniger bij toepassing zonnepanelen 

- gemakkelijke installatie

- geheel instelbaar middels draadloze thermostaten en apps

- makkelijk vervangbaar

Indien u meer informatie wenst over de laatste eisen en normen omtrent de verduurzaming van woningen en gebouwen kunt u te allen tijde met ons contact opnemen. De contactgegevens kunt u vinden onder "Contact / lopende projecten"

 

 


     

 

Opbellen
E-mail